ThermoSystem golvvärme

Trygg och effektiv vattenburen golvvärme

Golvvärmesystem för nybygge och renovering oavsett storlek, underlag och värmekälla. Trygga och hållbara system utvecklade i Sverige för nordiska förhållanden.
VIKTIGA EGENSKAPER

Skräddarsydda golvvärmesystem med bästa möjliga funktion

Våra kunniga projektörer ritar upp och beräknar varje anläggning med hänsyn till projektets förutsättningar för att kunna rekommendera rätt förläggningssystem och produkter. På så sätt säkerställer vi en hållbar golvvärmeinstallation med hög kvalitet, maximal komfort och ekonomisk drift.

Underhåll

Ett tryggt värmesystem med lång livslängd som kräver mycket lite underhåll

Drift

Ett lågtemperatursystem som passar bra tillsammans med energisnåla värmekällor, t.ex. värmepump

Funktion

Vi projekterar alltid vår golvvärme för bästa komfort med lägsta möjliga vattentemperatur

Har du frågor?

Vanliga frågor om vattenburen golvvärme

Här finns svar på några vanliga frågor om Thermotech golvvärme. Är du installatör och behöver support kan du även ta hjälp av vår tekniska dokumentation eller kontakta ditt närmaste Thermotech Center.

Denna guide hoppas vi ska vara till hjälp vid felsökning när ett golvvärmesystem, helt eller delvis, inte levererar värme som det ska.

 

Här finns även en film som visar hur du byter ett trasigt ställdon på Thermotechs golvvärmefördelare.

 

Om du är bostadsägare och inte själv kan eller vill felsöka så rekommenderar vi att du i första hand kontaktar det företag som installerat din anläggning. Är du installatör kan du kontakta ditt närmaste Thermotech Center om du behöver support.

 

Fler guider hittar du under vår Dokumentation.

 

 

Thermotech betonar vikten av att se alla golvvärmeinstallationer som enskilda systemlösningar. Med det menar vi att man, vid varje projektering,  måste ta hänsyn till bostadens förutsättningar för att avgöra vilket förläggningssystem och vilka produkter som passar objektet bäst.

 

Genom att ta hänsyn till bostadens förutsättningar, får man en kvalitetssäker golvvärmeinstallation med maximal komfort och driftsekonomi.

 

Thermotech har ett heltäckande produktsortiment som passar alla hustyper, storlekar, underlag och värmekällor. Nedan finner du en generell översikt över vilka förläggningssystem som normalt sett passar bäst vid olika förutsättningar.

 

Förutsättning Förläggningssystem
Platta på mark Ingjutning
Torpargrund Träbjälklag eller glesregling
Befintligt golv Flytande golv 18, 30, 50 eller 70 beroende på isoleringsbehov
Golvåsar Träbjälklag eller glesregling
Låg bygghöjd Flytande golv 12, Ingjutning 8 eller 12 mm rör
Våtrum (badrum) Ingjutning
Källare Alla förläggningssystem fungerar förutsatt att det inte finns fuktproblem
Markvärme (utomhus) GEO®System

Här hittar du information om vilka förläggningssystem som är lämpliga i våtrum samt vad man bör tänka på gällande tätskikt och reglering.

Här finns information om vad man ska tänka på när man installerar golvvärme i källare och vilka förläggningssystem är lämpliga.

 

Är du osäker kontakta alltid installatör för bedömning och råd innan du börjar. Via din rörinstallatör hjälper Thermotech dig sedan med förslag på en lämplig lösning skräddarsydd för just din källare.

Alla förläggningssystem fungerar i uterum och vilket som är lämpligt beror på underlag och behov av isolering och vi rekommenderar att man rådgör med en installatör. Är avsikten att använda uterummet året om krävs att själva uterummet är tillräckligt isolerat i glas och stommar. Ta hjälp av en leverantör av uterum i dessa frågor.

 

Här kan du läsa mer.

NÄR DU BEHÖVER HJÄLP

Våra Thermotech Center

Kontakta ditt närmaste Thermotech Center om du har frågor om golvvärme, vill beställa eller behöver support.

VÅRT ERBJUDANDE
VÅRT ERBJUDANDE

Vi förenklar våra kunders vardag

Thermotech utvecklar, tillverkar och projekterar kompletta kundanpassade värme- och rörsystem. Vi säljer och levererar våra skräddarsydda systemlösningar direkt till professionella kunder (B2B) utan mellanhänder.

 

Vi förenklar kundens vardag genom att göra det enkelt att beställa och installera våra produkter och vi stödjer med relevanta tjänster. Genom en nära kontakt med kunden i vardagen kan vi förstå både uttalade och outtalade behov samtidigt som vi ger personlig och kunnig service.

Se referenser