Thermotech föddes i de norrländska skogarna

Det hela tog sin början 1993 och startade som ett projekt under det kommunala bolaget Energidalen i Sollefteå. Målet var att skapa arbetstillfällen i den lilla norrländska staden. Uppdraget var att ta fram ett system för vattenburen golvvärme.
Vår historia

Historien om Thermotech

Det hela startade som ett kommunalt projekt i den lilla norrländska staden Sollefteå. Målet var att skapa arbetstillfällen efter regementsnedläggningarna och uppdraget att ta fram ett system för vattenburen golvvärme. Två praktikanter anställdes och ganska snart såg de möjligheter att särskilja sig från de stora aktörerna.

 

De ifrågasatte det konventionella, och med nya perspektiv och nyfikenhet på faktiska behov, kunde företaget börja leverera kundanpassade golvvärmesystem för en enklare installation. Man hoppade över grossistledet för en närmare kontakt med kunderna och satsade på mer förmonterade produkter.

 

1996 hade verksamheten vuxit och börjat generera vinst, bolaget knoppades av och fick sitt nuvarande namn, TT Thermotech Scandinavia AB. Anders Andersson, som varit med från början, gick in som delägare och VD. Utvecklingen fortsatte, försäljningskontor öppnades och agenter knöts upp på olika platser i Sverige för att öka tillgängligheten. I slutet av 1990-talet påbörjades även verksamhet i Ekenäs, Finland.

 

2010 kompletterades det ursprungliga golvvärmesortimentet med ett komplett rörsystem för vattendistribution och radiatoranslutningar, Thermotech MultiSystem™. Golvvärme står fortfarande för huvuddelen av verksamheten, men även rörsystemet har vuxit och tagit betydande marknadsandelar.

 

Försäljningen sker än idag utan mellanhänder vilket ger möjlighet att på fabriken i Sollefteå tillverka och leverera skräddarsydda lösningar till kunderna.