Golvvärme i uterum

Det är möjligt att installera Thermotech vattenburen golvvärme i uterummet. Säsongen förlängs och man kan vistas där både tidig vår och sen höst utan att frysa.

Med golvvärme i uterummet kan du nyttja det året om

Med golvvärme sprids värmen jämnt över hela ytan, vilket gör den mer behaglig än t.ex. infravärme som blir mer riktad och inte når överallt.

 

Alla förläggningssystem fungerar i uterum och vilket som är lämpligt beror på underlag och behov av isolering. Vi rekommenderar att man rådgör med en installatör.

 

Är avsikten att använda uterummet året om krävs att själva uterummet är tillräckligt isolerat i glas och stommar. Ta hjälp av en leverantör av uterum i dessa frågor.

 

För att installera vattenburen golvvärme i uterum och koppla det till bostadens vattenburna system krävs en värmeväxlare. Den överför värmen från bostadens värmesystem till uterummet utan att vattnet i de båda systemen blandas. På så vis kan man blanda frostskyddsmedel (t.ex. glykol) i vattnet som cirkulerar i uterummet, vilket är nödvändigt för att värmesystemet i uterummet inte ska frysa när det blir kallt utomhus. Thermotechs värmeväxlarpaket TMix E är lämpligt för ytor upp till 120 m2 i uterum.

 

Om bostaden inte har ett vattenburet värmesystem, eller om man önskar skilja golvvärmen i uterummet helt från övriga bostadens värmesystem, så kan Thermotechs elpanna användas.

 

För bästa komfort bör golvvärmen i uterummet regleras. Beroende på bostadens befintliga värmesystem och vald golvbeläggning erbjuder Thermotech olika alternativ för reglering av golvvärmen i uterummet.

 

Det är viktigt att veta att uterum vanligtvis har större värmeförluster än ett hus vilket innebär att golvvärme i uterummet kan kräva högre framledningstemperatur än i huset i övrigt. Även värmeväxlaren kräver att framledningstemperatur höjs några grader.

 

Via din rörinstallatör hjälper Thermotech dig med förslag på lämplig lösning skräddarsydd för just ditt uterum.