Cederhusen, Hagastaden Stockholm

Thermotech har levererat golvvärme till Stockholms första stora flerbostadshus i massivträ, vilket blir ett av de största trähusprojekten i världen i innerstadsmiljö. Det är ett äkta trähus som står stadigt på en grund av betong.

Bild: Folkhem

Om projektet

Cederhusen i Hagastaden kommer att bli Stockholm första stora flerbostadshus i massivträ, vilket blir ett av de största trähusprojekten i världen i innerstadsmiljö. Det är ett äkta trähus som står stadigt på en grund av betong.

 

Cederhusen är ritade av General Architecture med starka influenser och inspiration från Michigan Avenue i Chicago. Cederhusens arkitektur är en modern tolkning av den klassiska stenstadens detaljer konsekvent utförda i trä och där cederspånfasaden ger huset en vacker och lugn känsla. Det är ett modernt, vackert boende, som både tar hänsyn till människan och miljön.

 

Thermotech levererar

Vi har levererat vattenburen golvvärme och ett stegljuddämpande skikt. Vi har levererat ett 100-tal prefabricerade Integraler i skåp, en kundanpassad speciallösning med speciell integrerad termostat och balanseringsventil på primärsidan för att få en god funktion utifrån projektets förutsättningar, samt rumsreglering.

 

Huset är byggt i KL-trä, dvs. stora prefabricerade ”plywoodskivor”, och installationen har skett i en dubbelgjutning och vi har levererat det isolerande och stegljuddämpande skiktet mellan stommen och värmeavgivande skiktet (ca 5 400 kvm Tackersystem).

 

Cederhusen — en summering

Typ av projekt
Flervåningshus
4 byggnader över 2 kvarter
De 4 tornen är 10–13 våningar

Thermotechs leverans
Vattenburen golvvärme

  • 100-tal Integraler i skåp (Prefab)
  • Rumsreglering
  • 5 400 kvm Tackersystem

Yta
Ca 21 500 kvm
234 lägenheter
8 st lokaler

Beställare
Folkhem

Projektutveckling & entreprenad
Veidekke Bostad AB / Veidekke Entreprenad AB

Arkitekt
Josef Eder och John Billberg på General Architecture

 

Text och bilder lånade av: Folkhem


Folkhem, som ägs av Rikshem och Nordr, har drivkraften att vara en förebild och innovatör inom hållbart byggande, tar Folkhem med sina hus i trä ett tydligt ställningstagande i klimatfrågan. Folkhem har sitt säte i Stockholm och har idag över 1200 byggrätter under utveckling i Stockholm, Sundbyberg och Uppsala.

 

VILL DU VETA MER?
VILL DU VETA MER?

Kontakta oss så berättar vi mer

Har du liknande projekt och är intresserad av att veta mer? Kontakta oss gärna.

Linus Fröjd