Golvvärme på sommaren

Det kan vara skönt att ha varma golv, kanske främst i badrummet, även under den varma delen av året, när den primära värmekällan är avstängd.

Varma golv i badrummet året om

För att få varma golv med vattenburen golvvärme även på sommaren kompletteras shunt TMix XS med en 350W elpatron som upprätthåller en komfortabel golvtemperatur på klinkerbelagda golvytor, upp till maximalt 12 m2 (29W/m2), under de delar av året när den primära värmekällan är avstängd. Även redan installerade TMix XS shuntar kan enkelt kompletteras med elpatronpaket.

 

Shunt TMix XS är en kompakt shunt avsedd för små ytor som badrum och hall (max yta 12 m2). Utrustad med en 350 W elpatron ger den en komfortabel golvtemperatur på golvytan även när den primära värmekällan är avstängd, vanligtvis på sommaren.

 

Shunt TMix XS med elpatron är avsedd för klinkergolv och upprätthåller en medeltemperatur på golvet av 25°C (± 1,5°C)*. Elpatronen aktiveras då framledningstemperaturen från shunten understiger 25°C, exempelvis om fjärrvärmen eller bergvärmepumpen stängs av.

 

För bästa komfort används den version av shunt TMix XS som har trådlös reglering och funktion för enkel omkoppling mellan sommar- och vinterdrift.

 

Vid nybyggnation eller renovering

Artikelnr  
51043 Paket med shunt TMix XS, trådlös termostat och basenhet, 350W elpatron och sommar- och vinteromkoppling färdigmonterad i skåp

 

Komplettera befintlig shunt
Har du redan en shunt TMix XS installerad och önskar komplettera med möjligheten till varma golv sommartid, så går alldeles utmärkt.

Artikelnr  
51723 Paket med elpatron 350W och säkerhetsventil 4 bar
67441-1 Omkopplingspaket för sommar- och vinterdrift