Golv på golvvärme

Alla typer av golvbeläggning fungerar tillsammans med golvvärme, men beroende på underlag och bostadens andra förutsättning krävs olika golvkonstruktioner. Läs mer om olika golvkonstruktioner i Thermotechs folder ”Golvkonstruktioner med golvvärme” och i monteringsanvisningen för respektive förläggningssystem.

Det fungerar utmärkt att lägga trägolv ovan vattenburen golvvärme, men det finns några saker att tänka på. Installera alltid golvvärmen så högt upp i konstruktionen som möjligt och undvik att lägga tjocka trägolv på golvvärmen. Den optimala tjockleken är 13 – 15 mm, men Thermotech rekommenderar ett trägolv som är max 25 mm tjockt. Ju tunnare trägolv desto lägre vattentemperatur behövs i golvvärmerören. Enligt Golvbranschen bör yttemperatur på trägolvet inte överstiga 27°C. Golvbranschen har givit ut skriften ”Trägolv på golvvärme” där det finns mer information att läsa.

Plast- och vinylgolv fungerar mycket bra tillsammans med vattenburen golvvärme. Tänk på att heltäckningsmatta eller stora och tjocka mattor ovan golvvärmen isolerar av och man kan därför uppleva lägre värme i rummet. Idag finns heltäckningsmattor på marknaden som är anpassade för golvvärme. Kontakta en leverantör av mattor för rådgivning.

 

SE PRODUKTER

golv på golvvärme, övergolv på golvvärme, trägolv på golvvärme

Kontaktinformation för