seo standard

Kontakt

Eco Now House

Eco Now House är ett projekt inom hållbar renovering och en studie i hur man kan minska sitt klimatavtryck.

Utgångspunkten var ett standard radhus från 1968.

Thermotech har bidragit till att konvertera huset från direktverkande el till klimatsmart vattenburen golvvärme. 

På Höjdvägen i Vallentuna bor Anders Hallström med hustrun Marie och tre barn.

När det pratas ekohus handlar det ofta om nybyggen. Anders ville visa hur man själv kan energieffektivisera och renovera sitt boende så effektivt och miljövänligt som möjligt och så föddes projektet Eco Now House. Inom projektet förvandlar han ett radhus från 1968 till ett modernt ekohus utan att kompromissa med vare sig komfort, design eller miljö. Visionen var att samla marknadens smartaste lösningar och mest sunda materialval i ett och samma objekt och sedan mäta familjens klimatavtryck under ett års tid. Renoveringen har pågått under tre års tid medan familjen bott i huset och det invigdes den 9 november 2016.

Som uppvärmning av huset har familjen valt en luft-vatten värmepump kombinerat med vattenburen golvvärme från Thermotech. Golvvärmen installerades som flytande golv för att få tillräcklig isolering.

Huset är också en del av ett större projekt där familjens klimatavtryck mäts under ett helt år*. Allt familjen gör kartläggs och mäts för att se vilken Co2-belastning det har. Huset blir en viktig del, men även resor, mat och övrig konsumtion inkluderas. Då framgår också hur effektivt huset verkligen blev under faktiska levnadsförhållanden med tre barn.

Projektet går att följa på hemsidan www.econowhouse.se och ett inlägg om just golvvärmeinstallationen hittar du här.

Mer fakta om vattenburen golvvärme och energi.

*Det globala klimatmålet till 2050 är 1 ton Co2 per person/år.