seo standard

Kontakt

Andreas Anderzon – en multisportande återvändare

Andreas Anderzon arbetar sedan hösten 2018 som KAM, med ansvar för bearbetning av kunder inom byggbranschen över hela Sverige, samt stöd till Thermotechs regionkontor när det gäller stora projekt. 

Kort om Andreas

  • arbetar som KAM (Key Account Manager)
  • är 47 år
  • bor i Sundsvall
  • brinner för träning, resor och utveckling
  • gillar inte sega eller långsamma processer
  • Andreas hemliga talang är att han sjunger vackert

Gillar att renovera

Han är 47 år och bor i Sundsvall med fru Ulrika och två grabbar, Hugo 19 år och Axel 16 år. Efter en genomgående renovering av en större trettiotalsvilla under femton år, har familjen nyligen flyttat in i ett relativt nyproducerat Boklok-radhus.

- ”Självklart har vårt boende Thermotech golvvärme och rörsystem – annars hade vi aldrig flyttat”, säger Andreas med ett leende.

På fritiden tränar han aktivt i olika former; styrketräning, cykel, löpning och provar gärna på lite multisport. Vintertid är det skidåkning som gäller, både på längden och utför och går gärna på topptur och åker utanför pisten.

Återvändare

Andreas har – förutom en kort period på en serviceverkstad för en återförsäljare av BMW - arbetat på Thermotech sedan starten 1996 och varit delaktig i utvecklingen av företaget.

- ”Jag är i grunden utbildad VVS-ingenjör och har sedan dess gått vidare med utbildningar inom marknadsföring, ekonomi och ledarskap. I början av karriären arbetade jag som installatör i några år och efter det hamnade jag på Energidalen AB 1993, som sedermera skulle bli Thermotech 1996. Inom Thermotech har jag arbetat i flera roller genom åren – projektör, säljare, produktchef, platschef, marknad och försäljning och även varit en medlem av ledningsgruppen under lång tid”, berättar Andreas.

Efter 23 år på Thermotech bestämde han sig för att prova något annat och valde att helt byta bransch och kundgrupp. Tiden som servicemarknadschef var en nyttig och lärorik tid med uppbyggnad av en helt ny anläggning, upphandling av utrustning och rekrytering av nya medarbetare.

- ”Efter fyra år blev längtan tillbaka till B2B-försäljning för stor och jag kände att mitt bil-intresse inte riktigt var på samma nivå som mina kollegors, så då sökte jag mig tillbaka till Thermotech”, fortsätter Andreas.

Engagemang och frihet under ansvar

VVS-branschen är under förändring och Thermotech återgår till ett arbetssätt där regionkontoren har stort ansvar och påverkan på sin vardag. 

- ”Detta arbetssätt – med engagemang och frihet under ansvar - påminner om hur vi arbetade i starten. Vi satsade då på att kapa led och tillföra mervärden, bland annat i form av tjänster som Cad-ritningar i färg och objektsunika leveranser direkt till byggplats i rätt tid och även mer färdigmonterade produkter än vad som var vanligt. Nu är det dags för nästa våg av förändring av branschen, med många starka TT Centers som agerar lokalt på bästa sätt. Mitt hjärta klappar starkt för varumärket som jag varit med att bygga upp och det känns roligt att kunna bidra igen”, avslutar Andreas.

Andreas Anderzon