seo standard

Kontakt

Trådbunden rumsreglering

Thermotechs trådbundna rumsreglering är ett komplett trådbundet reglersystem anpassat för att uppnå bästa funktion, komfort och driftsekonomi. 

I sortimentet ingår rumstermostater, basenheter i två olika storlekar (EC2 och EC8) och 24V ställdon.

PI-reglerteknik med börvärdesbegränsning och funktionerna nattsänkning och ventilmotionering är standard. PI-reglering säkerställer en jämn reglering av rumstemperaturen. Det leder till bättre komfort och energibesparing i jämförelse med traditionell reglerteknik (på/av -reglering).

Rumstermostater
XC A och XC AF - Rumstermostaten har en tunn och diskret design för att synas så lite som möjligt. Den finns i vitt utförande och levereras med en vit front. Vid behov kan termostaten utrustas med ett lock för offentliga lokaler. Rumstermostaten XC AF är en lite mer avancerade modell med samma diskreta design till vilken det även finns möjlighet att ansluta golvtemperaturgivare, välja typ av ställdon samt aktivera frostskyddsläge med extern styrning.

Bostadsägaren kan enkelt anpassa termostaten till sin hemmamiljö genom att byta den vita fronten till en transparent och använda valfritt inlägg. Man kan till exempel välja att dölja termostaten med ett inlägg med samma mönster som bakomliggande tapet. Eller så låter man den sticka ut genom att t.ex. plocka upp en accentfärg som finns i rummet. Mer inspiration här.

XD A och XD AF -Rumstermostaten är en tunn och diskret displaytermostat. Den finns i vitt utförande där displayen kan dimras eller helt släckas ner. Vid behov kan termostaten anpassas för offentlig miljö. Rumstermostaten XC AF är en lite mer avancerade modell med samma diskreta design till vilken det även finns möjlighet att ansluta golvtemperaturgivare, välja typ av ställdon samt aktivera frostskyddsläge med extern styrning.

EC D - Önskas hellre en rumstermostat med digital display erbjuds EC D i vitt eller svart. Den har givare för lufttemperatur samt funktion för ECO-läge och frostskydd (underhållsvärme).

Basenheter till trådbunden rumsreglering
EC2- Den trådbundna basenheten EC2 är en mindre basenhet med separat 24V transformator avsedd för system med 1 termostat och maximalt 4 ställdon eller 2 termostater med kombinationen 2+2 eller 3+1 ställdon.

EC8- Den trådbundna basenheten EC8 är en komplett basenhet med inbyggd 24 V transformator för inkoppling av 12 ställdon och maximalt 8 termostater. Upp till 8 ställdon kan kopplas till kanal 1 och styras med 1 termostat. Basenheten har pumpstyrning och motionering av cirkulationspump som standard.

En DIN-skena på vilken basenheterna kan monteras medföljer fördelaren.

Ställdon
Termoelektriskt ställdon (24V) för ON/OFF-styrning.

Bildkälla:
Tapet från Boråstapeters kollektion Graceful living, artikelnr 6601

 

Rumsreglering XC

Sortiment