seo standard

Kontakt

Rumsreglering

Trådbundna och trådlösa system för rumsreglering.

I sortimentet ingår rumstermostater med tillbehör, basenheter och ställdon.

PI-reglerteknik med börvärdesbegränsning och funktionerna nattsänkning och ventilmotionering är standard. PI-reglering säkerställer en jämn reglering av rumstemperaturen. Det leder till bättre komfort och energibesparing i jämförelse med traditionell reglerteknik (på/av -reglering).

Rumstermostater
XC A, XC AF och XCR A - Rumstermostaten har en tunn och diskret design i vår egen design. XC A och XCR A finns i vitt utförande och levereras med en vit front. XC AF finns även i svart utförande. Vid behov kan termostaten utrustas med ett lock för offentliga lokaler. Rumstermostaten XC AF är en lite mer avancerade modell med samma diskreta design till vilken det även finns möjlighet att ansluta golvtemperaturgivare, välja typ av ställdon samt aktivera frostskyddsläge med extern styrning.

Bostadsägaren kan enkelt anpassa termostaten till sin hemmamiljö genom att byta den vita fronten till en transparent och använda valfritt inlägg. Man kan till exempel välja att dölja termostaten med ett inlägg med samma mönster som bakomliggande tapet. Eller så låter man den sticka ut genom att t.ex. plocka upp en accentfärg som finns i rummet. Mer inspiration här.

XD A och XD AF -Rumstermostaten är en tunn och diskret displaytermostat i vår egen design. Den finns i vitt utförande där displayen kan dimras eller helt släckas ner. Vid behov kan termostaten anpassas för offentlig miljö. Rumstermostaten XC AF är en lite mer avancerade modell med samma diskreta design till vilken det även finns möjlighet att ansluta golvtemperaturgivare, välja typ av ställdon samt aktivera frostskyddsläge med extern styrning.

EC D och ICR D- en rumstermostat med digital display som erbjuds i vitt eller svart. Den har givare för lufttemperatur samt funktion för ECO-läge och frostskydd (underhållsvärme).

Basenheter 
EC2 och ICR1- en mindre basenhet med separat 24V transformator avsedd för system med 2 termostater och maximalt 4 (EC2) och 1 termostat och maximalt 5 ställdon (ICR1).

EC8 och ICR 6/8 - komplett basenheter med inbyggd 24 V transformator för inkoppling av 12 ställdon och maximalt 6/8 termostater. 

En DIN-skena på vilken basenheterna kan monteras medföljer fördelaren.

Ställdon
Termoelektriskt ställdon (24V eller 230V) för ON/OFF-styrning.

Bildkälla:
Tapet från Boråstapeters kollektion Graceful living, artikelnr 6601

 

Rumsreglering XC

Sortiment