seo standard

Kontakt

Inspiration rumstermostat XC

Hur vill du att din termostat ska se ut?
Rumstermostat XC kan du anpassa efter din personliga stil.

Här hittar du även svar på några vanliga frågor om rumstermostat XC.

Vi levererar värme och trygghet. Så för oss är det viktigt att du upplever just det.

XC står för "Exchangeable Comfort". Det betyder att rumstermostaten inte bara ger dig komfort, utan även en valfrihet att bestämma över din egen hemmamiljö och uttrycka din personliga stil.

Förändra utseende på termostaten genom att byta ut det vita standardlocket till ett transparent. Sedan kan du på ett enkelt sätt byta utseende på termostaten, så att den smälter in eller sticker ut, genom att byta inlägg.

Valet är ditt.

Nedan finns länkar till bilder med vår rumstermostat XC i olika miljöer. Som inspiration till vad du kan göra med din termostat.

Endast fantasin sätter gränserna!

Bildkälla:
Tapet från Boråstapeters kollektion Graceful living, artikelnr 6624

Frågor & Svar om rumstermostat XC

Här hittar du svar på några vanliga frågor om vår rumstermostat XC.

När du gör ett eget inlägg är det enklast att använda det vita inlägget som ligger innanför termostatens lock vid leverans som en mall. Vill du ha en hårdare mall går det även att använda det transparenta plastlocket.

Lägg mallen på din tapet eller bild och rita av konturerna.

Vi rekommenderar att du använder en tapetkniv eller annan vass papperskniv för att få skarpa kanter när du skär ut ditt inlägg. För den som är lite pysslig fungerar det även med en liten vass sax, t.ex. en nagelsax.

Tänk på att mönsterpassa om du har en mönstrad tapet.

För att byta inlägget skruvar du upp den lilla skruven på termostatens undersida. Plastdetaljen med vår logotyp kommer då att följa med.

Det transparenta plastlocket kan sedan enkelt lyftas av och inlägget placeras i termostaten.

Lägg sedan tillbaka det transparenta locket igen och skruva tillbaka plastdetaljen.

Det finns en vit front att beställa som har exakt samma färg som den vita termostaten - artikelnr. 67297. 

Den trådbundna versionen av rumstermostat XC AF finns även helt i svart - artikelnr. 67292.

Det finns ett lock för offentlig miljö som tillbehör. Locket ersätter det ordinarie vredet och blockerar möjligheten att ändra temperaturinställningen.

  • Öppna termostaten genom att skruva upp den lilla skruven på termostatens undersida.
  • Ta loss fronten genom att vika ut den i nederkant.     
  • Tryck ut det ordinarie vredet bakifrån.
  • Klicka i locket för offentlig miljö. Detta lock går sedan inte att ta loss utan att plastclipsen som håller locket går sönder.
  • Ställ in önskad rumstemperatur.
  • Montera tillbaka fronten med det nya locket för offentlig miljö.

Thermotech rumstermostat XC använder PI-reglerteknik som säkerställer en jämn reglering av rumstemperaturen vilket ökar komforten och spar energi.

I rumsreglering som styrs med standard reglerteknik (på/av) så reagerar inte ställdonet förrän den faktiska rumstemperaturen har blivit högre eller lägre än den inställda temperaturen.

Vid PI-reglering läser däremot ställdonet av skillnaden mellan den inställda (önskade) temperaturen och den faktiska rumstemperaturen med täta intervaller. Regleringen kan då anpassa värmetillförseln i ett tidigare skede när den känner av en förändring i den faktiska rumstemperaturen och på så vis hålla temperaturen på en jämn nivå.

Över tid lär sig regleringen hur varje enskilt rum reagerar på olika inställningar och kommer då att kunna hålla en ännu jämnare temperatur.