seo standard

Kontakt

Golv på golvvärme

Alla typer av golvbeläggning fungerar tillsammans med golvvärme, men beroende på underlag och bostadens andra förutsättning krävs olika golvkonstruktioner.

Läs mer om olika golvkonstruktioner i Thermotechs folder ”Golvkonstruktioner med golvvärme” och i monteringsanvisningen för respektive förläggningssystem.

Det fungerar utmärkt att lägga trägolv ovan vattenburen golvvärme, men det finns några saker att tänka på. Installera alltid golvvärmen så högt upp i konstruktionen som möjligt och undvik att lägga tjocka trägolv på golvvärmen. Den optimala tjockleken är 13-15 mm, men Thermotech rekommenderar ett trägolv som är max 25 mm tjockt. Ju tunnare trägolv desto lägre vattentemperatur behövs i golvvärmerören. Enligt Golvbranschen bör yttemperatur på trägolvet inte överstiga 27°C.

Golvbranschen har givit ut en skrift om Trägolv på golvvärme där det finns mer information att läsa.

Plast- och vinylgolv fungerar mycket bra tillsammans med vattenburen golvvärme.

Tänk på att heltäckningsmatta eller stora och tjocka mattor ovan golvvärmen isolerar av och man kan därför uppleva lägre värme i rummet. Idag finns heltäckningsmattor på marknaden som är anpassade för golvvärme. Kontakta en leverantör av mattor för rådgivning.