seo standard

Kontakt

Trådlös rumsreglering

Thermotechs trådlösa rumsreglering finns i två olika serier, Exchangeable Comfort Radio system (XCR) och Intelligent Comfort Radio system (ICR).

Det som skiljer dem åt är designen på rumstermostaten som monteras på väggen. Samma basenheter och ställdon används till samtliga rumstermostater. I sortimentet ingår även ett trådlöst system för 1 kanal.

Rumsreglering Exchangeable Comfort Radio system (XCR)
Rumsreglering Exchangeable Comfort Radio system™  är ett trådlöst reglersystem anpassat för att uppnå bästa funktion, komfort och driftsekonomi. I sortimentet ingår basenheter i tre olika storlekar (ICR 1, ICR 6 och ICR 8), 24V ställdon och en rumstermostat som kan anpassas till omgivande miljö.

Rumstermostaten i XC-serien har vi designat med tanken att ge bostadsägaren en valfrihet att bestämma över sin egen tillvaro. Vi kallar det för "arkitektonisk respekt". Det syftar på vår respekt gentemot bostadsägarens hemmamiljö och behovet av att uttrycka sin personliga stil.

Termostaten har därför en tunn och diskret design för att synas så lite som möjligt. Den finns i vitt utförande och levereras med en transparent front.

Bostadsägaren kan sedan enkelt anpassa termostaten till sin hemmamiljö genom att byta inlägget bakom den transparenta fronten. Man kan till exempel välja att dölja termostaten med ett inlägg med samma mönster som bakomliggande tapet. Eller så låter man den sticka ut genom att t.ex. plocka upp en accentfärg som finns i rummet.

Vid behov kan termostaten utrustas med ett lock för offentliga lokaler.

Rumstermostaten i XCR-serien används tillsammans med samma basenhet och ställdon som termostaterna i ICR-serien.

Rumsreglering Intelligent Comfort Radio system™ (ICR)

Rumsreglering Intelligent Comfort Radio system är ett trådlöst reglersystem anpassat för att uppnå bästa funktion, komfort och driftekonomi. I sortimentet ingår basenheter i tre olika storlekar (ICR1, ICR6 och ICR8), 24V ställdon och rumstermostater för olika behov.

Vid installation av golvvärme i äldre hus kan kabeldragning i vägg vara svårt att åstadkomma. Thermotechs trådlösa rumsreglering är då en utmärkt lösning på detta problem.

Reglering av inomhustemperaturen sker med PI-reglering via pulsbreddsmodulering och resulterar i en jämn och exakt temperaturhållning samt optimerar energianvändningen. Systemet är självlärande, där basenheten kontinuerligt samlar driftsparametrar och använder dessa till att optimera driften.

Standardmodellen av den trådlösa rumstermostaten heter ICR. Det är en trådlös elektronisk rumstermostat med lufttemperaturgivare. Termostaten kommunicerar med en trådlös basenhet via radiolänk. ICR finns även med dolt vred för offentlig miljö (ICR OM). Ovanstående modeller finns i vitt utförande.

Önskas hellre en trådlös rumstermostat med digital display erbjuds ICR D i vitt eller svart. Den har givare för lufttemperatur samt funktion för ECO-läge och frysskydd (underhållsvärme).

Basenheter till trådlös rumsreglering
I sortimentet för Thermotechs trådlösa rumsreglering  ingår basenheter i tre olika storlekar och 24V ställdon.

Den trådlösa basenheten ICR1 är en 230V mottagare för anslutning av en trådlös termostat. Den har ett potentialfritt relä för max 5 ställdon.

De trådlösa basenheterna ICR6 och ICR8 är kompletta trådlösa basenheter med PI-reglerteknik. De har inbyggd 24 V transformator för inkoppling av upp till 12 ställdon och anslutning av maximalt sex respektive åtta trådlösa termostater. Dessa basenheter har pumpstyrning och motionering av cirkulationspump som standard.

En DIN-skena på vilken basenheterna kan monteras medföljer alltid golvvärmefördelaren.

Thermotech termoställdon 24 V AC är avsedda för on/off-manövrering av ventiler, exempelvis slingor ventiler i golvvärmesystemet.

Bildkälla:
Tapet från Boråstapeters kollektion Mineral, artikelnr 4224

Rumstermostat XC

Sortiment

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats. Läs mer om cookies här