seo standard

Kontakt

Trådbunden rumsreglering

Thermotechs trådbundna rumsreglering finns i två olika serier, Exchangeable Comfort (XC) och Easy Comfort (EC).

Det som skiljer dem åt är designen på rumstermostaten som monteras på väggen. Samma basenheter och ställdon används till samtliga rumstermostater.

Rumsreglering Exchangeable Comfort (XC)
Rumsreglering Exchangeable Comfort™  är ett komplett trådbundet reglersystem anpassat för att uppnå bästa funktion, komfort och driftsekonomi. I sortimentet ingår basenheter i två olika storlekar (EC2 och EC8), 24V ställdon och rumstermostater som kan anpassas till omgivande miljö.

Rumstermostaten i XC-serien har vi designat med tanken att ge bostadsägaren en valfrihet att bestämma över sin egen tillvaro. Vi kallar det för "arkitektonisk respekt". Det syftar på vår respekt gentemot bostadsägarens hemmamiljö och behovet av att uttrycka sin personliga stil.

Termostaten har därför en tunn och diskret design för att synas så lite som möjligt. Den finns i vitt eller svart utförande och levereras med en transparent front.

Bostadsägaren kan sedan enkelt anpassa termostaten till sin hemmamiljö genom att byta inlägget bakom den transparenta fronten. Man kan till exempel välja att dölja termostaten med ett inlägg med samma mönster som bakomliggande tapet. Eller så låter man den sticka ut genom att t.ex. plocka upp en accentfärg som finns i rummet.

Rumstermostaterna i XC-serien använder PI-reglerteknik samt har börvärdesbegränsning och funktionerna nattsänkning och ventilmotionering som standard. PI-reglering säkerställer en jämn reglering av rumstemperaturen. Det leder till bättre komfort och energibesparing i jämförelse med standard reglerteknik (på/av).

Det finns två termostatmodeller i serien, grundmodellen XC A och den lite mer avancerade modellen XC AF, till vilken det även finns möjlighet att ansluta golvgivare, välja typ av ställdon samt aktivera frysskyddsläge med extern styrning.

Vid behov kan båda modellerna utrustas med ett lock för offentliga lokaler.

Rumstermostaterna i XC-serien används tillsammans med samma basenhet och ställdon som termostaterna i EC-serien.

Rumsreglering Easy Comfort™ (EC)
Rumsreglering Easy Comfort™ är ett komplett reglersystem anpassat för att uppnå bästa funktion, komfort och driftsekonomi. I sortimentet ingår basenheter i två olika storlekar (EC2 och EC8), 24V ställdon och rumstermostater för olika behov.

Standardmodellen av den trådbundna rumstermostaten heter EC. Det är en elektronisk rumstermostat i egen design med givare för lufttemperatur. EC finns även med dolt vred för offentlig miljö (EC OM).

Samma modell kan fås med ECO-läge för underhållsvärme (EC ECO), med golvtemperaturgivare (EC G) eller med både luft- och golvtemperaturgivare (EC GL).

Samtliga ovanstående modeller finns i vitt utförande.

Önskas hellre en trådbunden rumstermostat med digital display erbjuds EC D i vitt eller svart. Den har givare för lufttemperatur samt funktion för ECO-läge och frysskydd (underhållsvärme).

Vid installation av golvvärme i äldre hus kan kabeldragning i vägg vara svårt att åstadkomma. Thermotechs trådlösa rumsreglering är då en utmärkt lösning på detta problem.

Basenheter till trådbunden rumsreglering
I sortimentet för Thermotechs trådbundna rumsreglering  ingår basenheter i två olika storlekar och 24V ställdon.

Den trådbundna basenheten EC2 är en mindre basenhet med separat 24V transformator avsedd för system med 1 termostat och maximalt 4 ställdon, eller 2 termostater och maximalt 3 (1+2) ställdon.

Den trådbundna basenheten EC8 är en komplett  basenhet med inbyggd 24 V transformator för inkoppling av termostater och ställdon. Upp till åtta ställdon kan kopplas till kanal 1 och styras med en termostat. Basenheten har pumpstyrning och motionering av cirkulationspump som standard.

En DIN-skena på vilken basenheterna kan monteras medföljer fördelaren.

Thermotech termoställdon 24 V AC är avsedda för on/off-manövrering av ventiler, exempelvis slingor ventiler i golvvärmesystemet.

Bildkälla:
Tapet från Boråstapeters kollektion Graceful living, artikelnr 6601

Rumsreglering XC

Sortiment

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats. Läs mer om cookies här